Waarom je Woning Decoreren?

Het kan soms erg lastig zijn om je woning te decoreren. Op internet zie je enorm veel leuke plaatjes voorbij komen maar je weet niet waar je moet beginnen… Het zal velen bekend voorkomen.

Toch is het voor veel mensen belangrijk om hun woning te decoreren, en het is nog makkelijker dan je denkt ook. Zonder decoratie voelen kamers vaak leeg aan, en niet persoonlijk. Wanneer je alleen wat meubels, beige of witte muren en een paar lampen hebt kan het zijn dat je je niet helemaal thuis voelt. Decoreren zorgt er dus voor dat je je fijn voelt in de verschillende kamers in je woning, en het is ook nog eens leuk om er mee bezig te zijn.

flowers by the windowDus neem af en toe een pauze in je drukke dag, en ga wat leuke accessoires kopen. Je kunt klein beginnen, door een klein dienblad met wat kaarsen bijvoorbeeld op tafel te zetten, of door een mooie bos bloemen en een nieuwe vaas voor jezelf te kopen (verwen je zelf eens, je verdient het!).

Bedenkt je wel van te voren wat voor sfeer je zoekt. Wil je het cozy of juist erg vrolijk maken? Natuurlijk hoeft de sfeer niet in elke kamer hetzelfde te zijn. Voor een warm interieur kun je wat bordeaux rode of donker blauwe accessoires toevoegen, en dingen van hout. Drukke printjes en een mix van verschillende stoffen en materialen zorgt voor een vrolijk interieur. Het is dus maar net wat je zoekt.

Heb je genoeg vrije tijd of heb je echt even een pauze nodig? Probeer dan zelf wat dingen te maken. Begin met simpele dingen, zoals het versieren met verf of lintjes van een oude vaas, of een houten fotolijst. Kun je goed breien, haken of naaien? Dan kun je zelf kussenslopen of dekens maken, super leuk natuurlijk om wat zelfgemaakte dingen te hebben om je woning op te knappen.

Save

Save