Design Ideeën Voor Kleine Ruimtes

Kleine ruimtes kunnen moeilijk in te richten zijn. Je wil natuurlijk zonder problemen rond kunnen lopen en toch genoeg meubels hebben om je spullen in op te ruimen en om de hele familie te laten zitten. Hier komen een aantal tips om je kleine ruimtes leuk maar vooral handig in te richten.

In plaats van een grote koffietafel in de zithoek van je huiskamer te zetten kun je een klein vierkant tafeltje nemen, dit is vaak genoeg om een paar kopjes en een bakje met lekkere snacks op te zetten. Wil je toch de mogelijkheid hebben om meer tafelruimte te hebben? neem dan 2 of 3 tafeltjes die onder elkaar passen. Ben je alleen thuis, dan zet je de kleinste onder de grootste tafel. Komt er bezoek, dan haal je de lagere tafeltjes tevoorschijn en zet deze naast elkaar. Door het hoogte verschil krijg je ook nog eens een gezellige sfeer.

Het opbergen van je spullen is vaak het moeilijkst als je weinig ruimte hebt. Zet een paar leuke mandjes onder je bed of stapel deze op in een kast. Door met mandjes en doosjes te werken kun je meer stapelen en dus veel meer kwijt. Heb je een klein budget en komen de doosjes of mandjes in het zicht te staan? Koop dan simpele exemplaren en versier deze met verf, lintjes, foto’s…

Hang een gordijn tussen de eettafel en de keuken wanneer deze in dezelfde ruimte zijn. Zo heb je toch het gevoel dat je twee kamers hebt, en maak je het extra gezellig voor wanneer je gasten krijgt.

Gebruik alle hoeken en muren. Kijk of het mogelijk is om planken onder de trap te hangen, of een kastje boven de WC of boven je wasmachine. Neem nachtkastjes met twee of drie lades en schuif kisten met spullen die je niet vaak gebruikt, zoals kerstdecoratie, onder je bed.

Save

Save