Bespaar op je stookkosten

  1. Bespaar op je stookkosten met de installatie van een nieuwe cv-ketel

Het veranderende klimaat en milieu speelt binnen steeds meer huishoudens een belangrijke rol. Door de verslechtering van het klimaat proberen huishoudens milieubewuster te leven. Niet voor niets is het aantal verkochte zonnepanelen in de afgelopen jaren steeds verder toegenomen. Ook een verbetering van de isolatie in huis kan bijdragen aan zo’n duurzame levensstijl. Of wat te denken van het vervangen van de cv-ketel? Zeker wanneer u momenteel een oude cv-ketel gebruikt, kan het verstandig zijn om de aanschaf van een nieuw model te overwegen.

Voorheen was het gebruikelijk om voor een combinatie van twee losse apparaten te kiezen, namelijk; een losse cv-ketel en een losse boiler. Tegenwoordig worden beide apparaten gecombineerd tot een geheel nieuw apparaat, de combiketel. Zo bespaart u niet alleen op de stookkosten, maar ook op de onderhoudskosten. U hoeft voortaan immers maar een apparaat te laten onderhouden.

Verschillende soorten cv-ketels voor woningen

CV-ketels worden tegenwoordig in tal van verschillende soorten aangeboden. Naast het verschil tussen een combiketel en een losse cv-ketel, bestaat er bijvoorbeeld ook een verschil tussen een cv-ketel en een hr-ketel. ‘HR” staat in dit geval voor hoog rendement, wat slaat op het energieverbruik van de cv-ketel. Des te hoger het rendement van een cv-ketel is, des te lager zullen uw stookkosten doorgaans zijn. Het is echter niet per definitie zo, dat het laten plaatsen van een cv-ketel met een zo hoog mogelijk rendement de voordeligste optie voor u is.

In een woning met een zeer goede isolatie is het voordeel wat u uit een hoger rendement haalt namelijk beperkt. Dit betekent dat u de extra investering in een net iets beter rendement niet snel terugverdient.

Hulp bij het plaatsen van een cv-ketel

Een cv-ketelinstallatie in Bussum, Amsterdam, Rotterdam of Hilversum uitvoeren, is niet iets wat u eenvoudig zelf doet. Het is zodoende sterk aan te raden om hier de hulp van een loodgieter bij u in de buurt voor in te schakelen. Een loodgieter zorgt niet alleen voor het vervangen van uw huidige cv-ketel, ook kan een loodgieter u vooraf van advies voorzien. Welke mogelijkheden heeft u tegenwoordig? Wat is het verschil tussen een hr- en vr-ketel? Enzovoorts. Op basis van het overzicht wat een loodgieter u biedt, kunt u een weloverwogen keuze maken.

Laat uw nieuwe cv-ketel in ieder geval eens per twee jaar onderhouden. Zo voorkomt u dat u al snel met vervelende cv-ketelstoringen te maken krijgt. Het onderhouden van een cv-ketel kunt u aan een loodgieter overlaten.